vacanza finita - Reisverslag uit Milaan, Italië van Erika Sampiemon - WaarBenJij.nu vacanza finita - Reisverslag uit Milaan, Italië van Erika Sampiemon - WaarBenJij.nu

vacanza finita

Door: Erika

Blijf op de hoogte en volg Erika

27 Maart 2008 | Italië, Milaan

Dat betekent dus dat ik straks weer naar die gezellige vent van Italiaans moet. Shit!

De laatste les voor de vakantie heeft hij zelfs een meisje huilend de klas uit laten rennen omdat 'ie het nodig vond haar en plein public mee te delen dat ze niet goed genoeg was voor het niveau van de cursus.

Ik ben erg goed in slijmen, dus tot nu toe is het nog geen probleem geweest dat ik sempre te laat kom. Ik ben alleen liever niet de volgende die moet vertrekken dus zal zo eens proberen op tijd de metro te pakken.

Dinsdag ben ik teruggekomen uit Florence, waar ik echt een supertijd heb gehad. Vooral het lekkere eten mis ik, maar ook dat het daar wel schoon is en hier alles behalve dat. Ik heb net de badkamer hier eens een beurt gegeven en helaas ziet 'ie er nog steeds niet uit (wat wil je ook in een studentenhuis), maar het gaat om het idee en het ruikt nu in elk geval lekker fris.
Ik heb meteen mijn nieuwe schoenen meegenomen (tip van de verkoper: met Cif) aangezien ze ooit wit waren maar omdat het de showmodellen zijn, allang niet meer. Ik heb zowaar 20 euro minder voor die dingen hoeven te betalen en na de Cif-behandeling zien ze er als nieuw uit!

Bij de familie in Florence ben en heb ik (door) andere familieleden platgebeld en ik bleef maar de groeten doen van Holland naar Italia en weer terug. Wel heel leuk om te horen hoe het daar in het koude noorden gaat!

Benedetta en ik zijn met een aantal vriendinnen van haar naar Marco Carola (DJ famoso) geweest en het was echt een super feest. Zoals ik eerder vertelde is het hier normaal een ruimte te reserveren waar alleen jij en je vrienden in kunnen. Ik snapte de bedoeling er niet echt van en na die avond nog minder, aangezien ik nu zelf een eigen 'tafel' had. Nou, dat ding stond alleen maar in de weg en ging uiteindelijk natuurlijk kapot omdat er zo nodig iemand (ok ik ook) op moest dansen.
Trouwens, de decollete viel mee. Toen we vantevoren bij Paris (vriendin van Bene die niet echt zo heet maar ontzettend veel op Hilton lijkt) gingen eten kwam ik erachter dat iedereen vrij weinig aan had. Was het geen laag uitgesneden decollete, dan was het wel een mini-hotpants. Het zal wel aan het klimaat hier liggen..

Voor iedereen in Nederland die aan het blokken is voor examens/tentamens o.i.d.: buona fortuna!
Ik geniet nog even van mijn luizenleventje hier.

Ik heb voor Pasen trouwens lam gegeten! Natuurlijk ook chocolade-eieren en Colomba (Italiaanse lekkernij speciaal voor Pasen). Ben in Florence trouwens ook in bad geweest, wauw dat was wel even een verademing na altijd die rottige douche hier waar ik het liefst zo snel weer onder vandaan ga omdat de cabine anders overstroomt.

In de trein terug naar Milaan heb ik nog een meisje blijgemaakt met een (ok, half) surprise-ei en natuurlijk de verrassing waar ze daarna tot vervelens toe mee heeft gespeeld. Na deze nobele daad kreeg ik voor het eerst een beetje heimwee of wat het ook was, ik miste ineens een beetje de familie, vrienden, vriendinnen, Roosje (de poes), Carte Blanche, de Fuik, mijn eigen kamer, mijn grote tweepersoonsbed.
Gelukkig was het toen ik thuis (het voelt hier wel echt als thuis) kwam meteen weer over, toen ik al mijn huisgenoten zag.

Ik probeer deze week nog even te skypen! (wiel en slzs hou je mail ff in de gaten.)

Gisteren lekker met Maite (in ons ondergoed) in de vensterbank gelegen om een beetje bij te bruinen. Ook eindelijk de foto's besteld van het CB-gala. Nu alleen nog een computer vinden waar mijnpostbank.nl wel werkt (hier in huis natuurlijk niet) zodat ik ze ook kan betalen.

Mijn Italiaans gaat trouwens wel steeds wat beter geloof ik. Tijdens mijn familiebezoek twijfelde ik er af en toe wel aan, maar dat komt ook omdat ze met elkaar zo snel praten. Dan kan ik het niet altijd volgen. Gelukkig vonden ze (ook Fabrizio) dat ik goed Italiaans sprak!
Al heb ik wel een keer gezegd dat iemand peloso (harig) was, waar ik pesante (saai) bedoelde.

Ik probeer wederom wat foto's te plaatsen, maar wanneer dat hier niet lukt probeer ik het op hyves: http://erikasampiemon.hyves.nl/fotos/

• 27 Maart 2008 - 16:05

Nienke:

Peloso hahahaha!
    Goeie actie eer! Leuk dat je je daar zo vermaakt. (fijn dat je nog steeds tijd hebt om het gastenboek te bestoken met commentaar)

We skypen snel weer!
    Niet te bruin worden!

x nienke

• 27 Maart 2008 - 16:40

Marja:

Geweldig! Die verhalen van jou! Ontzettend leuk om het te lezen over jouw avonturen en belevenissen in Italië. Hier regent het regelmatig nog steeds, de temperatuur wil ook nog niet echt stijgen. Je vader is gisteren voor controle van zijn oren bij de huisarts geweest. Prima in orde!
    De tijd vliegt om voor jou, daar. Leraar italiaans lijkt mij niet echt gezellig, wat een rot streek zeg, om iemand a la publiek voor schut te zetten en weg te sturen. Wat een ...!!
    Enfin! Verder hier géén bijzonderheden. Ik ga koken, je vader zal zo thuis zijn.
    Véél plezier en have fun!! XXX

• 27 Maart 2008 - 19:56

Siamees 2 -hihi-:

IK MIS JOU OOK! Boven mijn bed ben ik de streepjes uit het uitgummen totdat ik eindelijk samen met Nien in Eindhoven op het vliegveld mag stappen! We moeten maar heel snel skypen want moet echt met je bijkletsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    KUSKUSKUS

• 28 Maart 2008 - 10:11

Nella:

Fijn dat je zo snel weer iets van je laat horen. Was beniewd naar de foto's maar kan ze niet vinden. 1 april begin ik bij Humanitas en dat is géén grap, laat je weten hoe ik het heb ervaren. Ik wens je veel succes met je Italiaans en al je belevenissen daar.
    groetjes van Roosje en van mij,Mamsie

• 30 Maart 2008 - 07:00

Dieke:

Ha die Erika!

wat super dat het allemaal zo goed en geweldig gaat! Leuk om de verhalen te lezen! en harig of saai, ach dat zou best een 'synoniem' kunnen zijn. :P.
    nou meis ik mail je snel, moet nu naar de sportschool (zomer in zich he ;)?)

xxx
    Dieke

• 30 Maart 2008 - 11:45

Teuni:

Hey Eer, mooi verhaal weer (dat rijmt!). Wij missen jou ook hoor!

kuskus

• 02 April 2008 - 21:11

Rianne:

Buenas noches chica!

Zo te lezen bevalt het Erasmusleventje jou ook wel :D Leuke verhalen schrijf je zeg! Ik moest toch wel even heel hard lachen om jouw blunder (harig), heel herkenbaar haha! Komen Italianen zelf trouwens ook vaak te laat? Hier is het namelijk héél bijzonder als de lessen ook maar enigszins op tijd beginnen ;) Nou meis, geniet nog maar goed van alles, ik blijf je verhalen volgen vanuit Sevilla!

Liefs