visite
Door: Erika
Blijf op de hoogte en volg Erika
24 April 2008 | Italië, Milaan
Wederom een concert in de Musicdrome, deze keer van Danko Jones incl. in zwart gehulde langharige mannen en excl. blonde meisjes in te korte jurkjes. Zo zie je weer eens een andere kant van Milaan!
De ochtend erna vroeg op om Steffi van het vliegveld te halen. Het was wel even gek om elkaar weer te zien na al die tijd (ken haar van afgelopen zomer in Perugia), maar wel weer helemaal leuk!
We hebben onze 6 dagen helemaal volgestouwd met van alles en nog wat: Milaan bekijken, dagje Bologna, elke dag een ijsje, film, aperitivi, Fuori di Salone = Design Week Milano en hoe kan het ook anders, iedere dag De Grote Zoektocht naar een degelijke slaapplaats. Je kan namelijk alleen bij mij slapen als er iemand anders weg is en heeft getekend dat je zijn/haar bed mag gebruiken. Dat is stap 1.
Stap 2 is dat zijn/haar kamergenoot TEGELIJKERTIJD met jou naar de receptie gaat om te tekenen dat ook diegene het er mee eens is. Tegelijkertijd is zo lastig, omdat dit allemaal alleen maar na 3 uur ´s middags kan.
Stap 3 is zonder dat iemand het merkt een matras naar je eigen kamer slepen en je kunt je misschien voorstellen dat ergens tussen stap 1 en 3 af en toe wat mis gaat. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand tot 8 uur ´s ochtends buiten heeft rondgewandeld omdat hem maar ook haar de toegang werd geweigerd!
Dit wilde ik natuurlijk voorkomen en gelukkig hebben we dan ook een paar nachtjes bij een Italiaanse vriend met eigen appartement kunnen overnachten.
Wel jammer dat we, toen we als bedankje een kaartje in zijn brievenbus wilden achterlaten, van een al net zo vriendelijke portier als bij mij thuis de vraag kregen 'waar we dan wel niet mee bezig waren'. Blijkbaar was het de verkeerde brievenbus, maar ik wist niet dat dat hier ook al als misdaad gezien wordt.
Uiteindelijk is hij aangekomen en als ik weer eens een bed nodig heb weet ik in elk geval waar ik heen kan.
Hostels zaten afgelopen week vrijwel helemaal vol, aangezien Milaan in het teken stond van de Design week met overal exposities en feestjes! Ook veel Nederlanders exposeerden met hun talent en creativiteit en ik waande me zowaar weer even thuis.
Straks naar een van mijn laatste lessen en daarna beginnen met studeren voor de examens (eerste is al over 2 weken!).
Oh Marieke, Baklava. Dat is een goeie! Eens kijken waar ik dat hier kan scoren.. Dan zal ik er deze keer ook maar voor betalen.
Marco is trouwens redelijk breed maar zoals elke Italiaan ook erg klein. Nog steeds interesse?
Vandaag ook vast maar mijn ticket terug naar NL boeken, want dat begint steeds dichterbij te komen. Zie jullie weer over 2,5 maand!
24 April 2008 - 12:27
Kimsalabim:
Ha die Eer!
Super leuk allemaal! Design Week moet wel helemaal vet zijn lijkt me! Hier alles nog steeds hetzelfde. Ben afgelopen zaterdag in Utrecht gaan stappen bij Krollie met Pieter en Robert en zaterdag is de housewarming van Krollie dus weer feest! Nou, als je terug bent gaan we weer een keer met z'n allen. Voor nu veel succes met je tentamens en geniet er nog effe van!
x Kim -
24 April 2008 - 12:46
Marjon:
leuk erika en je maakt veel mee, volgens mij heb je helemaal geen tijd om te slapen...!en je examen haal je vast.
studeer je nog altijd zoals vroeger, 2 uur van te voren met gewoon van alles om je heen? hi, hi....
kus -
24 April 2008 - 13:02
Anne:
Oh Eertje, wat heerlijk. Heb met Britt ovelegd dat wij misschien ook maar een hostel moeten regelen..want dat stappenplan is veel te ingewikkeld en tijdrovend. He en 2,5 halve maand..dat wordt nog heel veel genieten en héél veel ijsjes! Tot snel snoepje! Liefs An -
24 April 2008 - 13:41
Nella:
Leuk liefie wat je allemaal mee maakt, denk je dat je voor mij wel een slaapplaats kunt bemachtigen? Liever tussen de kakkerlakken dan op straat.
Maak je nog een tweede lijstje voor me het is me nog niet helemaal duidelijk wat voor ceintuur en tas je bedoelt.
Verheug me er erg op om je weer te zien, duurt nu nog maar even. De telefoongesprekken gaan niet zo grandioos, kan je n.l. slecht verstaan, maar dat wist je al. Met Roosje ook alles goed, het lijkt net of er iemand met een stok in huis loopt maar dat is haar spalk.
Ik wens je een fijn weekend en tot schrijfs of bels.
Kusjes, Mamsie -
24 April 2008 - 18:24
Joyce:
hoi erika,
jullie hebben weer veel mee gemaakt zeg!!!! tot schrijfs -
30 April 2008 - 10:38
Frans Haast:
hallo erika, ik zie en lees dat je je behoorlijk vermaakt. je bent nu in milaan? als je daar bent is het de moeite waard om de passage door te lopen en foto's maken. in rotterdam stond er ook een en volgens de kenners nog mooier.
groeten van yatti en frans.