na zonneschijn komt regen
Door: Erika
Blijf op de hoogte en volg Erika
05 Maart 2008 | Italië, Milaan
Wind en regen kwamen er voor in de plaats. Sophia en ik zetten stug door en probeerden op een bankje bij de uni te genieten van onze lunch, maar toen het water van de fontein in ons gezicht waaide hebben we toch maar besloten om de metro naar huis te pakken.
Ik ben dan wel een stoere Hollandse die aan 1 deken genoeg heeft (en geen 5 zoals mijn Spaanse kamergenootje), ik eet graag zonder kou te lijden.
Sinds vorige week heb ik 3 dagen per week Italiaanse les en het is terribile. Het is zo verschrikkelijk makkelijk, maar om de een of andere reden zit ik al in de hoogste groep dus is er vrij weinig aan te doen. Heel erg is het niet, want de punten die ik voor dit vak krijg heb ik al mooi in the pocket en met de sudoku's in de 10 gratis kranten die je hier per dag krijgt kom ik de tijd wel door.
Vandaag is poging 2 mislukt om met Fleur af te spreken, maar zoals ze zelf al zei: 3 keer is scheepsrecht.
Ik heb ondertussen al wel een ander Nederlands meisje ontmoet (heel fijn want die zijn hier schaars) en nog een meisje dat studeert in Maastricht.
De laatste had net als ik een maand in Perugia doorgebracht om Italiaans te leren en wat bleek; ze had in dezelfde kamer gewoond als ik! Al had zij het er dan wat beter gehad dan ik, namelijk zonder Chinese kerels die de meest ranzige dingen in de keuken maakten en 24/7 hun mond dicht hielden. Gezellig was anders.
Die meiden heb ik ontmoet tijdens de trip naar Bologna. Bologna is echt een geweldige stad. Daar zag ik weer even hoe mooi Italia kan zijn (Milaan heeft dat mooie nou net weer niet) en heb een van de torens van Bologna beklommen (bijna 50 m omhoog met de trap). Verder vrij weinig gezien omdat we met een groep van 150 waren en alles zoals gewoonlijk verschrikkelijk langzaam ging. Met die 2 meiden uit Maastricht heb ik toen maar besloten zelf een restaurantje te zoeken en de échte Tagliatelle Bolognese te eten!
Ik ga er vandoor, snel naar het Erasmus Office om mijn volgende tripje naar Parma te regelen. Ik heb nog veel meer meegemaakt, echt geen dag is hier hetzelfde, maar dat vertel ik nog wel een keer.
Nog even iets wat ik echt kwijt moet: heb een gelateria gevonden waar je naast ijs alles kan vinden wat met chocola te maken heeft. Het heet dan ook niet voor niks 'cioccolato'. Buonissimo!
Heel veel liefs
05 Maart 2008 - 11:26
Britt:
leuk al die tripjes! en die chocolade moeten we zeker proberen als we komen! ik ga zelf na de fallas (die pas volgende week zijn:D en vooral veel met papiermaché poppen van een meter of wat te maken hebben, maar ook vuurwerk hoor) naar malaga en daarna nog madrid verkennen:D
kus -
05 Maart 2008 - 11:37
Lieke:
Hola chica ( ik weet het , het is spaans maar ik kan helaas geen italiaans) Echt superleuk om je verhalen te lezen! Ik wordt echt jaloers, jij zit te zeuren over een beetje water dat je gezicht in waait maar hier kwam gister de hagel met bakken uit de hemel! Vandaag wat sneeuw, dat is wel mooier, en de hele dag schijnt de zon maar warm is het niet. Ik ben nu een boek aan het lezen dat Chocola heet en ik heb de hele tijd zin in Chocola, dus die gelateria die bij jou in de buurt zit zou me mooi uitkomen! Haha, gelukkig gaat de Venezia weer snel open!
Heel veel plezier nog daar en ik vind het echt superleuk om elke keer je berichtjes te lezen!
Liefs (K) -
05 Maart 2008 - 12:12
Lau:
Hee Eer!
Klinkt weer heel erg leuk allemaal. Vind het leuk om zo op de hoogte te blijven! Hoe zijn de italiaanse mannen? Of proef je er alleen maar chocolaatjes ;)? Wat natuurlijk ook helemaal niet verkeerd is haha.
Liefs, xxx -
05 Maart 2008 - 14:43
Wieleke:
Eertje!
Klinkt muy bueno! Ik ga volgende week naar valencia...jaja in Spanje hebben we alweer vakantie!! Gaan we snel eekeer skypen?
Geniet er nog maar van!
Dikke kus
05 Maart 2008 - 14:45
Mariska:
Hey Erika, leuk om je verhalen te lezen! Een dispuutsgenootje van me, Jessica Hobbelen, zit (relatief) dicht bij jou in de buurt, in Castellanza. Dus wie weet nog een Nederlandse om tegen te komen en die wel tegen een druppie regen kan ;-). Heel veel plezier daar! Liefs, Mariska -
05 Maart 2008 - 23:16
Kirsten Ten Heggeler:
Hee Erika!
Superleuk om te lezen! En idd erg herkenbaar...dat langzame van de Italianen;) Had t er vandaag nog over met n Equadoriaanse klasgenoot!
Geniet ervan en hoop voor je dat t de volgende keer beter weer blijft als je je luchtig gekleed hebt :) !
Groetjes vanuit Salt Lake City!
xxx -
06 Maart 2008 - 09:06
Oma/opa:
Ik was je even kwijt, maar door op Berichten te clicken heb ik je weer gevonden. Het gaat fantastisch, begrijp ik. Ik heb altijd gehoord, niet zelf gezien, dat Milaan toch wel een mooie Altstadt heeft. Wie weet, kom je die nog tegen. Klein advies: ga vooral met buitenlanders om. Nederlanders kom je hier nog genoeg tegen. Maar vertrouwd is vertrouwd natuurlijk. Als je haar ziet, groet aan nicht Fleur en voor jullie beiden: veel plezier met jullie verder verblijf in Italia Bella.
Omhelzing van Oma/opa -
06 Maart 2008 - 10:31
Marjon:
wat kun je gezellig vertellen, het is net of je er dan zelf bij bent.
misschien komt dat omdat ik ook zo van italie hou.
fijn dat je leuke vrienden om je heen hebt en zoveel beleefd , het lijkt wel een boek.
heel veel plezier en liefs -
06 Maart 2008 - 15:38
Marja:
Hé erika! Leuk om weer iets van je te lezen. Ik ben blij, dat je het zo naar je zin hebt. Nog ong. 7 weken en dan zijn wij ook in Italië. Hopelijk is er dan zon. Natuurlijk willen wij ook je kamer zien, de universiteit, een rondleiding in Milaan en ook naar Bologna zijn we nieuwsgierig.
Wat leuk, dat je weer een meisje uit Holland hebt ontmoet en die ook in Perugia italiaans heeft gevolgd en ook nog eens op hetzelfde adres als jij gelogeerd heeft. Stom toeval, zeg! Wel héél leuk!
Het is allemaal wel enorm gezellig, begrijp ik en dat je zovéél meemaakt!
Je studie gaat ook lekker, tot nu toe easy. Dat is wel heerlijk relaxed. Goed hoor! Parma al geregeld?
Dat zaakje, "cioccolato"wil ik zeker ook met je bezoeken, want dat spreekt mij wel aan.
Hier is weinig te melden. Het weer is teleurstellend, nat en koud. Even een paar mooie zonnige dagen gehad. Ik ben maar eens aan het schilderwerk binnenshuis begonnen, moet ook klaar zijn, voordat de zomer begint. Ilona is druk met haar eindexamen bezig, wat gelukkig goede cijfers opleverd. Maik is deze week begonnen aan zijn stage voor een half jaar. Werkt nu full-time voor een reclameburo. Heeft het wel naar zijn zin. Ikzelf solliciteer nog steeds, maar helaas nog niet die éne ideale baan gevonden.
Ik heb intussen al heel wat getypt en ga er nu een einde aan breien.
Ik wens je héél veel plezier en geniet ervan, want de tijd gaat snel.
Liefs en XXX van Marja
07 Maart 2008 - 22:10
Nella:
Lieve Erika,
Fijn voor je dat je het zo naar je zin hebt in Milano, ik zou zo met je willen ruilen. Verleden week ben ik nog naar een Italiaanse film ( geweest met Arida, -
07 Maart 2008 - 22:21
Nella:
Nog een keer met mij, Roosje stapte op het toetsenbord en ik was plots mijn berichtje aan jou kwijt.zoals ik je schreef ben ik samen met Arida naar een Iatliaanse film geweest (mio fratello È figlio unico)nu mag jij dit voor mij vertalen,het is zeker een aanrader dus als hij in Milaan draait, moet je er zeker heen gaan.
Ik wens je een fijn weekend.
Lieve groetjes,Mamsie